Sebzeli Sarımsaklı Erişte

4 Kişilik 
Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 5 diş sarımsak , kıyılmış
  • 4 taze soğan , doğranmış
  • 2 havuç , kibrit çöpü şeklinde kesilmiş
  • 1 su bardağı taze bezelye ( 100 g )
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 250 g pişmiş erişte
Hazırlanışı
  1. Bir tavada yağı orta ateşte ısıtın. Sarımsak ve 3 taze soğan ekleyin ve 2-3 dakika pişirin.
  2. Kahverengi şeker ve soya sosunda karıştırmadan önce havuç ve bezelye ekleyin.
  3. Erişteleri ekleyin ve birkaç dakika daha karıştırın.
  4. Tuz ve karabiber serpin, sonra kalan taze soğanı ve üstüne servis yapın.
  5. Afiyet olsun..
Sebzeli Sarımsaklı Erişte

Yorum Gönder

0 Yorumlar