Klasik Kuzu Kızartma Bacağı

Toplam:
95 dakika
Hazırlık:
20 dakika
Pişirme:
75 dakika
Marinasyon Süresi:
6 saat
Porsiyon:
6 ila 8 porsiyon

Malzemeler
  • 1 kemiksiz kuzu bacağı (eğer değilse, kasapın kavurmak için bağlamasını sağlayın)
  • 2 limon suyu
  • 6 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1/4 su bardağı taze biberiye (doğranmış)
  • 1 çay kaşığı kuru kekik
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kosher tuzu (gerektiği kadar)
Hazırlanışı

Zeytinyağı ve tuz hariç tüm malzemeleri büyük bir kapta birleştirin.

Kuzu bacağını kaplayıncaya kadar iyice ovalayın. Hatta bazı otları ve sarımsakları çatlaklara ve yarıklara bile itebilirsiniz.

Kuzu plastik bir torbaya koyun ve bir gece veya en az 6 saat boyunca buzdolabında marine edin.

Kuzu buzdolabından çıkarılır ve oda sıcaklığına gelmesi için 45 dakika bekletin.

Kuzu büyük bir kızartma tavasında bir raf üzerine yerleştirin. Zeytinyağı ile ovalayın ve tuzla çok cömertçe baharatlayın. En fazla yağ yukarı bakacak şekilde tarafı tutun.

Fırını 450 C'ye önceden ısıtın.

Yüzeyi kızarmaya başlamak için sıcak fırında 15 dakika kızartın .

Daha sonra fırını 315 C'ye düşürün ve yaklaşık bir saat kalacak.
Kuzu Kızartma Bacağı

Yorum Gönder

0 Yorumlar