Mükemmel 5 Dakikalık Omlet Nasıl Yapılır

Toplam:
10 dakika
Hazırlık:
5 dakika
Pişirme:
5 dakika
Porsiyon:
1 porsiyon

Malzemeler
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • Tuz ve öğütülmüş biber (tatmak için)
  • Seçtiğiniz garnitür (seçenekler aşağıdadır)
Omlet Nasıl Yapılır
Hazırlanışı

Yumurtaları bir cam karıştırma kabına kırın ve soluk sarı bir renk alana kadar çırpın.

Ağır tabanlı yapışmaz sote tavasını orta-düşük ısıda ısıtın. Tereyağını ekleyin ve erimesine izin verin.

Sütü yumurtalara ekleyin ve tuz ve beyaz biberle tatlandırın. Sonra, çırpma teli kapmak ve çılgın gibi çırpın. Burada terlemek isteyeceksiniz. Buna hazır değilseniz, çırpma teli eki ile bir elektrikli çırpıcı veya stand mikseri kullanabilirsiniz. Hangi cihazı kullanırsanız kullanın, yumurtalara mümkün olduğunca fazla hava atmaya çalışıyorsunuz.

Tavadaki tereyağı bir damla su tıslaması yapacak kadar sıcak olduğunda, yumurtalara dökün. Kıpırdama! Yumurtaları bir dakikaya kadar veya dipleri yumuşayana kadar pişirin.

Isıya dayanıklı kauçuk bir spatula ile, yumurtanın bir kenarını yavaşça tava ortasına iterken, hala sıvı yumurtanın altına akmasını sağlamak için tavayı yatırın. Sıvı kalmayıncaya kadar diğer kenarlarla tekrarlayın.

Yumurtalarınız artık yapışmaz yüzey üzerinde kolayca kayabilen parlak sarı bir gözleme benzemelidir. Hiç yapışmazsa, spatula ile gevşetin.


Şimdi gerekirse yumuşatmak için spatulayı kullanarak yumurta krepini yavaşça çevirin. Birkaç saniye daha pişmemiş yumurta kalmayıncaya kadar pişirin.

Başka bir bileşen ekliyorsanız, şimdi yapmanın zamanı geldi (aşağıya bakın.) Doldurmanızı yumurtanın ortasına düz bir çizgide kaşıklayın.

Spatula ile yumurtanın bir kenarını kaldırın ve kenarları aynı hizaya gelecek şekilde katlayın. Bir dakika kadar pişirin, ancak fazla pişirmeyin veya yumurtanın kahverengileşmesine izin vermeyin. Gerekirse, üst kısmı 30 saniye pişirmek için omletin tamamını ters çevirebilirsiniz. Sadece kahverengileşmesine izin verme.

Bitmiş omleti yavaşça bir tabağa aktarın. İsterseniz doğranmış taze otlar ile süsleyin.
 5 Dakikalık Omlet Nasıl Yapılır

Yorum Gönder

0 Yorumlar