Limonlu Biber Soslu Fırında Kanat

Malzemeler
  • 600 g tavuk kanadı
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • ¼ çay kaşığı tuz
Limon biber sosu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı biber
  • Yeterince tuz 
Hazırlanışı
  1. Fırını 130˚C'ye ısıtın.
  2. Kanatları büyük bir kaseye koyun ve kurulayın.
  3. Kabartma tozu ve tuzu kanatlara ekleyin. Katlamak için karıştırın.
  4. Yapışmaz pişirme spreyi ile bir fırın rafı püskürtün ve folyo tabakasının üzerine yerleştirin. Kanatların üstüne eşit olarak dağıtın, hiçbirinin temas etmediğinden ve hepsinin yukarı dönük olduğundan emin olun.
  5. 35 dakika pişirin, daha sonra sıcaklığı 220˚C'ye yükseltin ve 45 dakika daha veya kanatlar gevrek ve altın olana kadar pişirin. (Sıcaklığı arttırırken kanatları fırından çıkarmayın.)
  6. Sos için, sıcak bir tavada tereyağını eritin. Limon suyu, biber ve tuz ekleyin. Birleştirilene kadar karıştırın.
  7. Kanatları ekleyin ve kaplamak için karıştırın.
  8. Afiyet olsun
Biber Soslu Fırında Kanat, Fırında Kanat

Yorum Gönder

0 Yorumlar