Fesleğenli domates çorbası
Fesleğenli domates çorbası tarifi
Malzemeler
- 1 yemek kaşığı yağ
- 1 soğan , doğranmış
- 1 sap kereviz , doğranmış
- 3 diş sarımsak , kıyılmış
- 1 çay kaşığı tuz
- ¼ çay kaşığı biber
- 2 yemek kaşığı salça
- ¼ su bardağı taze fesleğen ( 10 g )
- Ezilmiş domates ( 750 g ) , 2 kutu
- 6 su bardağı su
- ½ çay kaşığı karbonat
- 2 dal taze kekik
Hazırlanışı
- Yağ, soğan, kereviz ve sarımsakları büyük bir tencerede orta ateşte birleştirin. Soğan yarı saydam olana kadar 3 dakika sote edin.
- Tuz, karabiber, salça, fesleğen, ezilmiş domates, et suyu, kabartma tozu ve kekik ekleyin. Bir kaynamaya getirin.
- 15 dakika kısık ateşte ısıtın ve kapatın.
- Kekik kapağını açıp çıkarın.
- Çorbayı pürüzsüz hale gelene kadar karıştırmak için daldırma veya tezgah üstü bir blender kullanın.
- 2 dakika soğumaya bırakın ve fesleğen ile servis yapın.
- Afiyet olsun..
0 Yorumlar