Fesleğenli domates çorbası

Fesleğenli domates çorbası tarifi

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı yağ
  • 1 soğan , doğranmış
  • 1 sap kereviz , doğranmış
  • 3 diş sarımsak , kıyılmış
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ¼ çay kaşığı biber
  • 2 yemek kaşığı salça
  • ¼ su bardağı taze fesleğen ( 10 g )
  • Ezilmiş domates ( 750 g ) , 2 kutu
  • 6 su bardağı su
  • ½ çay kaşığı karbonat
  • 2 dal taze kekik
Hazırlanışı
  1. Yağ, soğan, kereviz ve sarımsakları büyük bir tencerede orta ateşte birleştirin. Soğan yarı saydam olana kadar 3 dakika sote edin.
  2. Tuz, karabiber, salça, fesleğen, ezilmiş domates, et suyu, kabartma tozu ve kekik ekleyin. Bir kaynamaya getirin.
  3. 15 dakika kısık ateşte ısıtın ve kapatın.
  4. Kekik kapağını açıp çıkarın.
  5. Çorbayı pürüzsüz hale gelene kadar karıştırmak için daldırma veya tezgah üstü bir blender kullanın.
  6. 2 dakika soğumaya bırakın ve fesleğen ile servis yapın.
  7. Afiyet olsun..

Fesleğenli domates çorbası,domates çorbası

Yorum Gönder

0 Yorumlar