Fıstık Ezmesi Keto Kurabiye

Malzemeler

+ 2 su bardağı badem unu ( 250 g )
+ 6 yemek kaşığı pudra şekeri
+ 1 büyük yumurta
+ ½ çay kaşığı kosher tuzu
+ 1 su bardağı doğal tuzlu gevrek fıstık ezmesi ( 240 g )
+ ½ su bardağı tuzsuz tereyağı ( 115 g ) , eritilmiş

Hazırlanışı

1. Fırını önceden 180ºC'ye ısıtın ve pişirme kağıdıyla fırın tepsisine yerleştirin
2. Büyük bir kapta, badem unu, pudra şekeri, yumurta, tuz, yer fıstığı ezmesi ve eritilmiş tereyağı iyice karışana kadar karıştırın.
3. Bir fincan dondurma kepçesi kullanarak hamuru 14 topun içine alın ve hazırlanan fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine 2 çatal geçip hafifçe bastırarak kurabiye hamurunu düzleştirin.
4. Çerezleri 10-12 dakika pişirin, fırın tepsisini kokulu ve hafif altın olana kadar yarıya kadar çevirin. Çerezleri fırından çıkarın ve soğuması için bir tel ızgaraya aktarın.
5. Çerezler 4 güne kadar oda sıcaklığında hava geçirmez bir kapta saklanır.
6. Afiyet olsun..

Fıstık Ezmesi Keto Kurabiye

Yorum Gönder

0 Yorumlar