Kahverengi Şekerli Yulaflı Kurabiye

Kahverengi Şekerli Yulaflı Kurabiye Tarifi
Malzemeler

2 su bardağı paketlenmiş koyu kahverengi şeker

1 su bardağı tuzlanmış tereyağı, yumuşatılmış

2 çay kaşığı vanilya özü

2 yumurta

Yeteri kadar un

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı kabartma tozu

3 bardak yulaf

Yapılışı

1-Fırını önceden 350 dereceye ısıtın.

2-Bir elektrikli karıştırıcı veya bir el mikseri kullanarak, kahverengi şeker ve tereyağı, Vanilyayı çırpın. Daha sonra kase kabına, birer birer yumurta ekleyin.

3-Orta bir kapta un, tuz ve kabartma tozu karıştırın. Sadece kombine kadar karıştırma, 2-3 parçalar halinde kremalı karışımı içine ekleyin. Sadece kombine kadar yulaf karıştırın.

4-Tercih ettiğiniz boyutta çerez kepçe (veya normal bir kaşık) pişirme kağıdı üzerine hamur parçalar  halinde koyun, onları birkaç santim arayla. 12-13 dakika, koyu olana kadar pişirin. Eğer gevrek bir çerez istiyorsanız, sadece biraz daha pişirin!

5-Kurabiyeler fırın tepsisine hafifçe soğumasını bekleyin, sonra servis için bir tabağa aktarın.

Not
Eğer fındık lezzet ve crunch istiyorsanız un karışımına ince doğranmış fındık ekleyin.
kurabiye,kurabiye yapımı,kurabiye tarifi

Yorum Gönder

0 Yorumlar