Kahverengi Şekerli Yulaflı Kurabiye Tarifi
Malzemeler2 su bardağı paketlenmiş koyu kahverengi şeker
1 su bardağı tuzlanmış tereyağı, yumuşatılmış
2 çay kaşığı vanilya özü
2 yumurta
Yeteri kadar un
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
3 bardak yulaf
Yapılışı
1-Fırını önceden 350 dereceye ısıtın.
2-Bir elektrikli karıştırıcı veya bir el mikseri kullanarak, kahverengi şeker ve tereyağı, Vanilyayı çırpın. Daha sonra kase kabına, birer birer yumurta ekleyin.
3-Orta bir kapta un, tuz ve kabartma tozu karıştırın. Sadece kombine kadar karıştırma, 2-3 parçalar halinde kremalı karışımı içine ekleyin. Sadece kombine kadar yulaf karıştırın.
4-Tercih ettiğiniz boyutta çerez kepçe (veya normal bir kaşık) pişirme kağıdı üzerine hamur parçalar halinde koyun, onları birkaç santim arayla. 12-13 dakika, koyu olana kadar pişirin. Eğer gevrek bir çerez istiyorsanız, sadece biraz daha pişirin!
5-Kurabiyeler fırın tepsisine hafifçe soğumasını bekleyin, sonra servis için bir tabağa aktarın.
Not
Eğer fındık lezzet ve crunch istiyorsanız un karışımına ince doğranmış fındık ekleyin.
0 Yorumlar