Kavrulmuş Sarımsaklı Parmesan Patates
Malzemeler
- 3 Adet dilimlenmiş patates
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz , yeterince
- biber , yeterince
- 2 çay kaşığı sarımsak tozu
- 2 çay kaşığı İtalyan baharat
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- ½ fincan parmesan peyniri ( 50 g ) , rendelenmiş
- taze maydanoz , kıyılmış
Hazırlanışı
- Fırını önceden 200˚C'ye ısıtın.
- Patatesleri ikiye kesin, sonra dilimleyin.
- Patatesleri büyük bir kaseye koyun. Zeytinyağını dökün ve kaplayın.
- Küçük bir kapta tuz, sarımsak tozu, İtalyan baharatları ve kırmızı biberleri karıştırın.
- Patateslerin üzerine baharat serpin ve katlayın.
- Patatesleri fırın tepsisine yayın.
- 30 dakika pişirin.
- Fırından çıkarın, parmesan ve biber serpin.
- 20 dakika daha pişirin.
- Patatesleri taze maydanoz serpin ve sıcakken servis yapın.
- Afiyet olsun..
0 Yorumlar