Kavrulmuş Sarımsaklı Parmesan Patates

Malzemeler
  • 3 Adet dilimlenmiş patates
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz , yeterince
  • biber , yeterince
  • 2 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 2 çay kaşığı İtalyan baharat
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • ½ fincan parmesan peyniri ( 50 g ) , rendelenmiş
  • taze maydanoz , kıyılmış
Hazırlanışı
  1. Fırını önceden 200˚C'ye ısıtın.
  2. Patatesleri ikiye kesin, sonra dilimleyin.
  3. Patatesleri büyük bir kaseye koyun. Zeytinyağını dökün ve kaplayın.
  4. Küçük bir kapta tuz, sarımsak tozu, İtalyan baharatları ve kırmızı biberleri karıştırın.
  5. Patateslerin üzerine baharat serpin ve katlayın.
  6. Patatesleri fırın tepsisine yayın.
  7. 30 dakika pişirin.
  8. Fırından çıkarın, parmesan ve biber serpin.
  9. 20 dakika daha pişirin.
  10. Patatesleri taze maydanoz serpin ve sıcakken servis yapın.
  11. Afiyet olsun..
Parmesan Patates

Yorum Gönder

0 Yorumlar