Sebzeli Kızarmış Pilav Tarifi
Malzemeler- 2 çay kaşığı yağ
- ½ fincan havuç ( 60 g ) , doğranmış
- 1 yemek kaşığı sarımsak , kıyılmış
- ½ fincan soğan ( 75 g ) , doğranmış
- ½ su bardağı dolmalık biber ( 50 g ) , doğranmış
- ½ bardak brokoli çiçeği ( 75 g )
- ½ fincan bezelye ( 75 g )
- ⅓ fincan mısır
- 3 yumurta , çırpılmış
- 3 su bardağı beyaz pirinç ( 600 g ) , pişmiş
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı susam yağı
- biber , yeterince
- Bir derin tavada, yağı yüksek ısıda ısıtın ve soğan yarı saydam olana kadar havuç, soğan ve sarımsak pişirin.
- Biber ve brokoli ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirin. Pişmiş sebzelerin tümünü tavaya kenarına itin boş bir yer açın.
- Yumurtaları çırpın ve kabın temizlenmiş yarısına dökün. Yumurtaları karıştırın ve diğer sebzelerle karıştırın.
- Bezelye, mısır, pirinç, soya sosu, susam yağı ve karabiber ekleyin. İyice karıştırın ve biraz gevrek olana kadar pirinci pişirin.
- Afiyet olsun..
0 Yorumlar