Sebzeli Kızarmış Pilav

Sebzeli Kızarmış Pilav Tarifi
Malzemeler
  • 2 çay kaşığı yağ
  • ½ fincan havuç ( 60 g ) , doğranmış
  • 1 yemek kaşığı sarımsak , kıyılmış
  • ½ fincan soğan ( 75 g ) , doğranmış
  • ½ su bardağı dolmalık biber ( 50 g ) , doğranmış
  • ½ bardak brokoli çiçeği ( 75 g )
  • ½ fincan bezelye ( 75 g )
  • ⅓ fincan mısır
  • 3 yumurta , çırpılmış
  • 3 su bardağı beyaz pirinç ( 600 g ) , pişmiş
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı susam yağı
  • biber , yeterince
Hazırlanışı
  1. Bir derin tavada, yağı yüksek ısıda ısıtın ve soğan yarı saydam olana kadar havuç, soğan ve sarımsak pişirin.
  2. Biber ve brokoli ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirin. Pişmiş sebzelerin tümünü tavaya kenarına  itin boş bir yer açın.
  3. Yumurtaları çırpın ve kabın temizlenmiş yarısına dökün. Yumurtaları karıştırın ve diğer sebzelerle karıştırın.
  4. Bezelye, mısır, pirinç, soya sosu, susam yağı ve karabiber ekleyin. İyice karıştırın ve biraz gevrek olana kadar pirinci pişirin.
  5. Afiyet olsun..
Sebzeli Kızarmış Pilav,Kızarmış Pilav

Yorum Gönder

0 Yorumlar