Tatlı ve Ekşi Tavuk Eriştesi
4 Kişilik
Malzemeler
- 2 tavuk göğsü
- 1 çay kaşığı tuz
- ½ çay kaşığı biber
- 2 diş sarımsak
- 1 kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 250 g pişmiş erişte
- Susam tohumu süslemek için
Hazırlanışı
- Tuz ve karabiber ile tavayı kızarana kadar pişirin. Çıkarın ve bir kenara koyun.
- Aynı tavada, soya sosu, ketçap ve sirke içinde karıştırmadan önce sarımsak ve kırmızı biberi birkaç dakika kızartın.
- Tavuğu ve erişteleri ekleyin ve birkaç dakika daha karıştırın.
- Susam ile süsleyin.
- Afiyet olsun..
0 Yorumlar