Yavaş Kavrulmuş Sarımsaklı Tavuk

Yavaş Kavrulmuş Sarımsaklı Tavuk Tarifi
Malzemeler

2 yemek kaşığı kosher tuz

1 / 2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

1 adet tavuk

4 baş sarımsak, yarıya kesilmiş

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 orta boy limon, ikiye bölün

1 orta boy soğan, dörde bölün

1 su bardağı tavuk suyu

Yapılışı

1-Fırını Önceden 375 dereceye ısıtın.

2-Soğan sarımsak ile tavuğun her yerine sürün. Tavuğun boşluğuna 1 sarımsak ve yarım limonu koyun.

3-Tavuğu derin bir kaba koyun ve içerisine kalan sarımsak, limon, baharatı atın ve tavuk suyu ekleyin daha sonra sıkıca alimünyum folyaya sarın 1 saat pişirin.

4-Fırından çıkardıktan sonra isterseniz folyoyu açıp 20-25 dk yüzünü kızartabilirsiniz.

5-Servis yapmadan önce 10 dakika dinlendirin. Afiyet olsun..
fırında tavuk,tavuk kızartma,tavuk tarifi

Yorum Gönder

0 Yorumlar