Yavaş Kavrulmuş Sarımsaklı Tavuk Tarifi
Malzemeler2 yemek kaşığı kosher tuz
1 / 2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 adet tavuk
4 baş sarımsak, yarıya kesilmiş
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy limon, ikiye bölün
1 orta boy soğan, dörde bölün
1 su bardağı tavuk suyu
Yapılışı
1-Fırını Önceden 375 dereceye ısıtın.
2-Soğan sarımsak ile tavuğun her yerine sürün. Tavuğun boşluğuna 1 sarımsak ve yarım limonu koyun.
3-Tavuğu derin bir kaba koyun ve içerisine kalan sarımsak, limon, baharatı atın ve tavuk suyu ekleyin daha sonra sıkıca alimünyum folyaya sarın 1 saat pişirin.
4-Fırından çıkardıktan sonra isterseniz folyoyu açıp 20-25 dk yüzünü kızartabilirsiniz.
5-Servis yapmadan önce 10 dakika dinlendirin. Afiyet olsun..
0 Yorumlar