Baharatlı Lübnan Köftesi (falafel)

Malzemeler

2 yemek kaşığı ayçiçek veya bitkisel yağ
1 küçük soğan, ince doğranmış
1 sarımsak ve karanfil, ezilmiş
400g nohut, yıkanmış ve süzülmüş olabilir
1 çay kaşığı öğütülmüş kimyon
1 çay kaşığı öğütülmüş kişniş (veya daha fazla kimyon kullanın)
1 avuç doğranmış maydanoz
1 yumurta, çırpılmış

Yapılışı

1- 1 çorba kaşığı yağı büyük bir tavada ısıtın, ardından soğanı ve sarımsakları yumuşayana kadar 5 dakika kısık ateşte kızartın. Nohut ve baharatlarla büyük bir karıştırma kabına koyun, sonra nohut tamamen parçalanana kadar çatal veya patates ezici ile ezin. Maydanoz ve baharatları atın. Yumurtayı ekleyin, ardından karışımı elinizle ezin.
2- Karışımı 6 top haline getirin, sonra köfteye halini verin. Tavada kalan yağı ısıtın, ardından falafels'i her iki tarafta 3 dakika boyunca orta kahverengi bir renkte kızarana kadar kızartın. Sıcak veya soğuk farketmez, pide ekmeği veya salata ile servis yapın
lübnan köftesi,falafel



Yorum Gönder

0 Yorumlar