Çıtır çıtır kızarmış tavuk sopaları

Toplam:
50 dakika
Hazırlık:
20 dakika
Pişirme:
30 dakika
Porsiyon:
6 ila 8 porsiyon

Malzemeler
  • 16 tavuk baget (veya baget ve uyluk kombinasyonu)
  • 1/2 yemek kaşığı Tabasco sosu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı acı biber
  • Bitkisel yağ (kızartma için, yaklaşık 3 bardak)
Hazırlanışı

Önceden fırını 200 C'ye ısıtın.

Kurutmak için tavuğu kağıt havlularla hafifçe vurun. Su ve çiğ tavuk suyu sıçraması mutfağınızda çapraz bulaşma olasılığını artırabileceğinden, tavuğunuzu durulamayın.

Büyük bir kapta ayran, Tabasco sosu, tuz ve 1 yemek kaşığı karabiber birleştirin. Tavuk budu karışıma ekleyin ve katlayın. En az 1 saat (veya 24 saate kadar) örtün ve soğutun.

Marine etme süresi bittikten sonra, tavuğu ayrandan çıkarın ve fazla ayranın damlamasına izin verin. Bir soğutma rafınız varsa, tavuk parçalarını üzerine koyun, damlacıkları toplamak için altına kağıt havlular yerleştirin.

Büyük, ağır bir tencerede, derin tavada veya sote tavasında en az 3 bardak yağı yaklaşık 365 C'ye ısıtın.

Geniş, temiz bir kapta un, kalan karabiber ve acıyı birleştirin. Tavuk bacaklarını terbiyeli unda sallayın ve yağın doğru sıcaklığa ısınmasını beklerken rafa yerleştirin.

Yağ 350 C'ye ulaştığında, tavuk parçalarını yağ halinde, partiler halinde çalışın. Her parçayı bir kez çevirerek yaklaşık 10 dakika bekletin.

Tamamlandıktan sonra, tavuk parçalarını tahliye etmek için kağıt havlulara çıkarın. 

Boşaltılan tavuğu bir fırın tepsisine yerleştirin, folyo ile gevşek bir şekilde örtün ve sonraki partileri kızartırken sıcak tutmak için ısıtma çekmecesine veya fırına geçin.
Afiyet Olsun..
Kızarmış Tavuk Budu

Yorum Gönder

0 Yorumlar