Fırında Kaşar Piliç

Toplam:
60 dakika
Hazırlık:
15 dakika
Pişirme:
45 dakika
Porsiyon:
6 tavuk göğsü (6 porsiyon)

Malzemeler
  • 1/2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1/3 su bardağı ekşi krema
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
  • 2 diş sarımsak (kıyılmış)
  • 1 su bardağı rendelenmiş keskin Çedar peyniri
  • 1/2 su bardağı kuru ekmek kırıntısı
  • 1/2 su bardağı ezilmiş mısır gevreği
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş Parmesan peyniri
  • 1 çay kaşığı kuru kekik yaprağı
  • 6 kemiksiz ( derisiz tavuk göğsü )
Hazırlanışı

Fırını 350 C'ye önceden ısıtın.

Tabakta un, tuz, karabiber ve sarımsak tozunu karıştırın.

Sığ bir kapta yumurta, süt, ekşi krema, eritilmiş tereyağı ve sarımsakları birlikte çırpın.

Sonra başka bir tabakta peynir, ekmek kırıntıları, ezilmiş tahıl, Parmesan peyniri ve kekik birleştirin.

Tavuk göğsünü un karışımında araştırın ve fazlalığı sallayın. Sonra yumurta karışımına batırın. Son olarak, kaplamak için peynir karışımına bastırın.

Tavuğu jöle rulo tavasında bir tel ızgara üzerine yerleştirin. Tavuk et 40 ila 45 dakika pişirin.
Afiyet Olsun..
Kaşar Piliç

Yorum Gönder

0 Yorumlar