Malzemeler
- 1 bütün tavuk 2 kg yaklaşık
- ½ çay kaşığı kosher tuzu
- ½ çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
- ½ çay kaşığı sarımsak tozu
- ½ çay kaşığı kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı , oda sıcaklığı
- Fritözünü 180˚C'ye önceden ısıtın.
- Tavuğu, boşluk dahil olmak üzere, kağıt havlularla kurulayın.
- Küçük bir kapta tuz, karabiber, sarımsak tozu ve kırmızı biberi karıştırın.
- Tereyağını, göğüs derisinin altı da dahil olmak üzere, tavuğun tüm göğüs tarafına sürün. Baharat karışımını tavuğun tüm göğüs tarafına serpin ve iyice kaplamak için ovalayın.
- Tavuğu göğüs tarafı aşağı gelecek şekilde hava fritözüne yerleştirin ve 30 dakika “kızartın”. Tavuk göğsünü dikkatlice yukarı doğru çevirin ve 20 dakika veya iç sıcaklık 75 ° C'ye ulaşana kadar pişirmeye devam edin.
- Oymadan önce tavuğu 10 dakika dinlendirin.
- Afiyet olsun..
0 Yorumlar