Fritöz Kızartma Tavuk

4 Kişilik
Malzemeler

  • 1 bütün tavuk 2 kg yaklaşık
  • ½ çay kaşığı kosher  tuzu
  • ½ çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • ½ çay kaşığı sarımsak tozu
  • ½ çay kaşığı kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı , oda sıcaklığı
Hazırlanışı
  1. Fritözünü 180˚C'ye önceden ısıtın.
  2. Tavuğu, boşluk dahil olmak üzere, kağıt havlularla kurulayın.
  3. Küçük bir kapta tuz, karabiber, sarımsak tozu ve kırmızı biberi karıştırın.
  4. Tereyağını, göğüs derisinin altı da dahil olmak üzere, tavuğun tüm göğüs tarafına sürün. Baharat karışımını tavuğun tüm göğüs tarafına serpin ve iyice kaplamak için ovalayın.
  5. Tavuğu göğüs tarafı aşağı gelecek şekilde hava fritözüne yerleştirin ve 30 dakika “kızartın”. Tavuk göğsünü dikkatlice yukarı doğru çevirin ve 20 dakika veya iç sıcaklık 75 ° C'ye ulaşana kadar pişirmeye devam edin.
  6. Oymadan önce tavuğu 10 dakika dinlendirin.
  7. Afiyet olsun..
Fritöz Kızartma Tavuk

Yorum Gönder

0 Yorumlar