Kolay Kepekli Ekmek Tarifi
Malzemeler- 2 bardak tam buğday unu ( 310 g )
- 2 bardak normal un ( 310 g )
- 1 yemek kaşığı maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 bardak su ( 600 mL )
- yemeklik zeytinyağı, tereyağı isteğe bağlı
Hazırlanışı
- Fırını 160 ° C 'ye ısıtın.
- Un, tuz ve mayayı bir kasede karıştırın. Suyu ekleyin ve zar zor karışana kadar karıştırın.
- Hamuru unlu bir yüzeye koyun ve 10 dakika yoğurun.
- Hamuru temiz bir kaba aktarın ve bir havlu ile örtün. 2-3 saat boyunca serin bir yerde kabarmasına izin verin
- Hamur kabardığında, iki eşit somuna bölün
- Bir fırın tepsisine zeytinyağı sürün ve iki somunu ekleyin.
- Hamuru fırında 15-30 dakika veya somunların altına dokunduğunuzda içi boş görünene kadar pişirin.
- Afiyet olsun
0 Yorumlar