Kolay Kepekli Ekmek

Kolay Kepekli Ekmek Tarifi
Malzemeler
  • 2 bardak tam buğday unu ( 310 g )
  • 2 bardak normal un ( 310 g )
  • 1 yemek kaşığı maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 bardak su ( 600 mL )
  • yemeklik zeytinyağı, tereyağı isteğe bağlı
Hazırlanışı
  1. Fırını 160 ° C 'ye ısıtın.
  2. Un, tuz ve mayayı bir kasede karıştırın. Suyu ekleyin ve zar zor karışana kadar karıştırın.
  3. Hamuru unlu bir yüzeye koyun ve 10 dakika yoğurun.
  4. Hamuru temiz bir kaba aktarın ve bir havlu ile örtün. 2-3 saat boyunca serin bir yerde kabarmasına izin verin
  5. Hamur kabardığında, iki eşit somuna bölün
  6. Bir fırın tepsisine zeytinyağı sürün ve iki somunu ekleyin.
  7. Hamuru fırında 15-30 dakika veya somunların altına dokunduğunuzda içi boş görünene kadar pişirin.
  8. Afiyet olsun
Kolay Kepekli Ekmek,Kepekli Ekmek

Yorum Gönder

0 Yorumlar