Sarımsaklı Tereyağlı Kuzu Pirzola

Malzemeler
+ 1/4 inç kalınlığında kuzu fileto veya kaburga pirzola
+ 1 çay kaşığı kosher tuzu
+ 4 diş sarımsak
+ 1/4 su bardağı maydanoz, nane veya kekik gibi taze bitki yaprakları
+ 8 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
+ 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

Hazırlanışı
1. Kuzu pirzolasını buzdolabından çıkarın ve 1 çay kaşığı kosher tuzu ile en az 5 dakika oda sıcaklığında bir kenara koyun. Bu arada, 4 diş sarımsak ve 1/4 bardak taze bitki yaprağı ince doğrayın ve her birini ayrı ayrı bir kenara koyun.
2. Tuzsuz tereyağını 12 inçlik bir tavada orta yüksek ısıda cızırdayana kadar ama henüz kızarana kadar eritin. Kuzu pirzolalarını ekleyin ve kızarana kadar kaynatın ve yarıya kadar, toplamda 8 ila 12 dakika çevirin.
3. Sarımsak ve 1/4 çay kaşığı karabiber tereyağına ekleyin ve 1 dakika daha pişirin. Ateşten alın ve otlar ile süsleyin.

Önceden yapın: Kuzu pirzolası, 1 saat öncesine kadar tuzla terbiye edilebilir ve oda sıcaklığında bırakılabilir.

Kuzu Pirzola

Yorum Gönder

1 Yorumlar