Malzemeler
- Bütün tavuk 2 kg yaklaşık
- Kosher tuzu , yeterince
- Taze çekilmiş karabiber yeterince
- Tavuğu, boşluk da dahil olmak üzere kağıt havlularla kurutun.
- Tüm tavuğu cömertçe tuz ve karabiber ile baharatlayın. Bir kürdan ucu ile, en az 20 küçük delik oluşturarak, tavuğun derisini düzeltin.
- Tavuğu kenarlı bir pişirme kabına aktarın ve buzdolabında, 8-12 saat bekletin.
- Fırını 230˚C'ye önceden ısıtın.
- Tavuğu buzdolabından çıkarın ve 1 saat oda sıcaklığına ısınmasını bekleyin.
- Tavuğun bacaklarını birbirine bağlayın.
- Tavuğu, göğüs tarafı yukarı gelecek şekilde, bir kızartma tavası üzerine yerleştirilmiş bir kızartma rafına yerleştirin.
- 1 saat veya tavuğun en kalın kısmına yerleştirilmiş bir et termometresi 75˚C'ye ulaşana kadar kavurun.
- Tavuğu oda sıcaklığında 20 dakika dinlendirin.
- Afiyet olsun..
0 Yorumlar