Tavuk kızartma

4 Kişilik
Malzemeler
  • Bütün tavuk 2 kg yaklaşık
  • Kosher tuzu , yeterince
  • Taze çekilmiş karabiber yeterince
Hazırlanışı
  1. Tavuğu, boşluk da dahil olmak üzere kağıt havlularla kurutun.
  2. Tüm tavuğu cömertçe tuz ve karabiber ile baharatlayın. Bir kürdan ucu ile, en az 20 küçük delik oluşturarak, tavuğun derisini düzeltin.
  3. Tavuğu kenarlı bir pişirme kabına aktarın ve buzdolabında, 8-12 saat bekletin.
  4. Fırını 230˚C'ye önceden ısıtın.
  5. Tavuğu buzdolabından çıkarın ve 1 saat oda sıcaklığına ısınmasını bekleyin.
  6. Tavuğun bacaklarını birbirine bağlayın. 
  7. Tavuğu, göğüs tarafı yukarı gelecek şekilde, bir kızartma tavası üzerine yerleştirilmiş bir kızartma rafına yerleştirin.
  8. 1 saat veya tavuğun en kalın kısmına yerleştirilmiş bir et termometresi 75˚C'ye ulaşana kadar kavurun.
  9. Tavuğu oda sıcaklığında 20 dakika dinlendirin.
  10. Afiyet olsun..
Tavuk kızartma

Yorum Gönder

0 Yorumlar