Mutfakta En İyi 10 Malzeme

1- Zeytinyağı
Zeytinyağı yüzlerce yıldır Türk mutfaklarında vazgeçilmez bir yer haline gelmiştir. Klasik sebze yemeklerinde, salatalarda ve kızartmada kullanılır.
En iyi zeytinyağları soğuk preslenmiş ve sızma çeşitleri geniş bir yelpazede gelir. Aromalı zeytinyağları fantezi şişelerde satılan ve acı biber, kekik, adaçayı ve diğer baharatlar.
Zeytinyağı

2- Pirinç
Pirinç pilavı, yaygın bir garnitür, bu nedenle stok pirinç olması bir zorunluluktur. Büyük taneli Baldo Pirinç pilav için idealdir, Calrose veya diğer küçük taneli pirinç dolgular için daha iyidir. Ayrıca tatlılar ve çorbalar kalınlaşmak için kırık pirinç kullanabilirsiniz.
Pirinç

3- Kuru Soğan
Soğan birçok yemeğin lezzet temeli, bu yüzden bol var. Garnitür için, aynı zamanda birkaç kırmızı soğanlarda kullanılır.
Mümkünse soğanlarınızı dışarıda saklayın. Bu şekilde, hem onlar hem de mutfak taze kalacak. :)
Kuru Soğan

4- Salça
Domates salçası birçok yemek tarifleri, sıcak ve soğuk renk ve lezzet eklemek için kullanılır. Salçanızı buzdolabında cam bir kavanozda saklayın.
Bazen yüzeyine bir damla zeytinyağı damlatın. Bu daha uzun taze tutacak.
Salça

5- Patlıcan
Türkiye, Musakka, közlenmiş patlıcan salatası ve hatta patlıcan reçeli gibi bitmek bilmeyen sıcak ve soğuk patlıcan yemekleri ile ünlüdür. Japon veya İtalyan patlıcan genel pişirme, ızgara ve doldurma için en iyisidir. Doğu pazarlarında bulunan kurutulmuş patlıcanlar, dolma ve mükemmel buharda pişirilmeden önce ıslatılır.
Patlıcan

6- Kırmızı Mercimek
Kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerini ve Ramazan ayı boyunca günlük orucu açmak için kremalı kırmızı mercimek çorbası servis edilir. Kırmızı mercimek de birçok başlangıçta kullanılır.
Kırmızı Mercimek

7- Beyaz Un
Beyaz un Türk hamur işleri, savories ve tatlılar ana madde olduğunu. Ayrıca çorba ve pudingler için bir kalınlaşma olarak kullanılır.
'Yufka' taze hamur, 'Börek' hamur işlerinde ve Baklava gibi tatlılarda kullanılır.
Beyaz Un

8- Beyaz Peynir
Beyaz peynir, daha az tuzlu, kahvaltıda bir standarttır ve bir pasta ve sandviç için, salata veya kendi başına olarak tüm gün yenir. Beyaz peynir, koyun, keçi veya sütünden yapılır.
Beyaz Peynir

9- Kıyma
Bir mutfakta kıyma ile çok yaratıcı olabilirsiniz. Her zaman elinizin altında dondurulmuş tutun.
Yüksek yağlı içerikli sığır eti (%20 ila %30 yağ) ızgara için daha iyidir. 'Köfte' hızlı ve kolay köfte yapmayı deneyin.
Kıyma

10- Bulgur
Bulgur dünyevi lezzeti ve besin değeri yüksek olmasıyla ödüllendirilir. Haşladıktan sonra kurutulan kırık halde buğdaydan yapılır.
Türkiye'de iki çeşit bulgur vardır - kaba ve ince. Kaba bulgur pilav için en iyisidir, ince bulgur ise çorbalarda, mezelerde, et ve sebze yemeklerinde ve hatta tatlılarda kullanılır.
Bulgur

Yorum Gönder

0 Yorumlar