Şakşuka Tarifi

Malzemeler

2 büyük patlıcan
1 yeşil biber
1 tatlı kırmızı biber
1 kırmızı soğan
1 küçük kabak
4 diş sarımsak (doğranmış)

Kızartma için bitkisel yağ
5 büyük domates (soyulmuş ve büyük parçalar halinde kesilmiş)
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı şeker
Garnitür için sarımsaklı yoğurt

Yapılışı

1- Patlıcanları alacalı bir şekilde soyalım küp küp doğrayalım ve acısını alması için tuzlu suda 15 dk. bekletelim.
2- Diğer malzemelerimizide aynı şekilde doğrayalım.
3- Tüm malzemelerimizi ayrı ayrı olacak şekilde kızdırdığımız yağda kızartalım.
4- Kızarttığımız tüm sebzelerimizi ayrı kablara alıp altına kalın olacak şekilde kağıt havlu serip yağlarını iyice alalım.
5- Sos için domatesleri soyup küçük küp küp doğrayalım, zeytinyağında domatesleri çevirmeye başlayalım ve üzerine domates salçası,şeker,tuz,biber ve sarımsak ekleyin, kapağını kapatıp sos kıvamına gelinceye kadar ara ara karıştırın.
6- Hazırladığımız sosu kızarttığımız sebzelerin üzerine gezdirin ister bu şekilde isterseniz sarımsaklı yoğur ilede servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun..
şakşuka,şakşuka resim

Yorum Gönder

0 Yorumlar