Tavuk Siş

Malzemeler

2 kemiksiz, derisiz tavuk göğsü (veya 4-5 kemiksiz, derisiz uyluk)
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 / 2 fincan sade yoğurt (veya süt)
3 yemek kaşığı bitkisel yağ
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
Garnitür: kekik, sumak ve kırmızı biber
tavuk şiş,çöp şiş

Yapılışı

1- Malzemeleri toparlıyalım
2- Orta ısılı bir ızgara 
3- Etleri kağıt havlu ile kuruluyalım
4- Küp şeklinde şişe takılacak gibi keselim
5- Soğan ile sarımsağı rendeden geçirelim.
6- Soğan ile sarımsağın suyunu süzerek posasını atın sadece suyunu kullanın
7- Bir cam veya seramik kaseye soğan / sarımsak suyu, yoğurt veya süt, yağ, domates salçası, karabiber, kırmızı biber ve tuz karıştırın
8- Doğradığınız tavukları kaseye atın ve karıştırın
9- Daha lezzetli olması için kasenin üzerine streç film çekin ve buzdolabında 4 saat bekletin
10- Bambu şiş kullanacaksanız ızgarada yanmaması için bir kaç saat suda bekletin
11- Şimdi etlerimiz dolaptan çıkarıp şişlerimize çok sık olmayacak şekilde dizelim
12- Izgara her tarafta eşit ısıtacak şekilde yaklaşık 12 dakika toplam. Kekik, sumak ve kırmızı biber gibi baharatları sıcak kebapların üzerine serpiştirip ekstra lezzet katabilirsiniz.
13- Bulgur pilavı ile lavaş ekmeği ile servis edebilirsiniz
14- Afiyet olsun
çöp şiş

çöp şiş

Yorum Gönder

0 Yorumlar