Arnavut Ciğeri

Malzemeler

600 gr buzağı veya kuzu ciğeri
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
6 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kırmızıbiber
4 yemek kaşığı tereyağı
2 adet patates (küp doğranmış)

Kızartma için 2 su bardağı zeytinyağı veya bitkisel yağ (patates kızartması için)
1 büyük kırmızı soğan(piyazlık)
1 çay kaşığı sumak
1/2 demet doğranmış taze maydanoz

Yapılışı

1-Üzerindeki zarı temizledikten sonra zar büyüklüğünde küp küp doğrayalım ve kanının süzülmesi için bir süzgece alalım ve bekletelim.
2- Kanını süzdüğümüz ciğerleri tuz,karabiber,un ve kırmızıbiber ile bir kaba koyup iyice karıştıralım.
3- Büyük bir tavada tereyağı eritin ve yağ yeterince sıcak olduğunda unlanmış ciğerimizi ilave edelim ve tahta kaşık yardımı ile her yeri eşit pişecek şekilde pişirelim.
4- Ayrı bir tavada ise önceden doğramış olduğumuz patateslerimizi kızartalım.
5- Piyazklık doğranmış kırmızı soğanımızı tuz ile iyice karıştıralım ve üzerine sumak ile önceden doğranmış maydanozu ekleyerek karıştıralım.
6- Patatesleri ister ayrı servis edin isterseniz ciğerle karıştırabilirsiniz.
Afiyet olsun..
arnavut ciğeri,ciğer

Yorum Gönder

0 Yorumlar