Fırın Sütlaç Tarifi

Malzemeler

1çay bardağı pirinç
5 su bardağı tam yağlı süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 adet yumurta sarısı

Yapılışı

1- Fırını önceden 180 C'ye ısıtın.
2- Ayrı bir tencereye 2 su bardağı su ile pirinç, yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika yavaşça pişirin.
3- Haşlanan pirinçleri ocaktan alın ve fazla suyunu süzün.
4- Pirinçlere 4 bardak süt, şeker ve vanilya özü ekleyin. Karışımı kaynatın. Ocağı kısın ve yaklaşık 10 dakika boyunca hafifçe kaynatın.
5- Bir çırpma teli kullanarak, kalan 1 su bardağı sütü ve mısır nişastasını pürüzsüz hale gelene kadar küçük bir kasede karıştırın. Karıştırırken, bu karışımı yavaş yavaş pirincin içine dökün. Ocağın altını açın ve kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
6- Sütlaç kalınlaştığında, karıştırmaya ve yaklaşık 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve küçük, fırına dayanıklı tatlı bardakları, küçük güveç kabı veya tek kullanımlık alüminyum puding bardaklarını sıcak karışımı doldurun.
7- Sütlaçları derin bir fırın tepsisine alın ve tepsi içerisine biraz su doldurun,
8- Sütlaç üst kısımları yaklaşık 20 dakika kadar kahverengileşene kadar pişirin.
9- Sütlaçları oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve servis yapmadan önce birkaç saat buzdolabında bekletin.
Afiyet olsun..
fırın sütlaç,sütlaç

Yorum Gönder

0 Yorumlar