Mıhlama

Malzemeler

6 yemek kaşığı tereyağı (tuzsuz)
6 yemek kaşığı mısır unu
1 su bardağı su
300 gram Trabzon köy peyniri (rendelenmiş dil peyniride olur)

Yapılışı

1- Öncelikle malzemeleri toparlayalım.
2- Bakır bir sahan veya tavada tereyağını tamamen eritin. Tereyağının yanmasına izin vermeden birkaç dakika bekletin.
3- Mısır unu ekleyin ve bir tahta kaşık ile mısır ununun rengi değişene kadar karıştırın.
4- Mısır unu rengi değişip iyice kavrulunca üzerine bir bardak suyu ilave edip iyice karıştırın.
5- Karışım kaynamaya başlayınca altını biraz kısalım ve kaynarken tereyağı kenarlara birikmeye başlayınca peynir ekleme zamanı gelmiştir.
6- Artık yavaş yavaş kaynayan tavanın içine rendelenmiş peynirimizi atalım.
7- Peynirin erimesi ve karışımın pürüzsüz hale gelmesi için iyice karıştırın.
Afiyet olsun.
mıhlama,mıhlama yapımı

Yorum Gönder

0 Yorumlar